nurbaya's FotoPage

By: nurbaya shadzli

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Saturday, 2-May-2009 05:51 Email | Share | | Bookmark
Annual Award Presentation Night 2009

cun tak?? hehehe
my dream car hehehe
kak tim yg sporting..
View all 23 photos...
Annual Award Presentation Night 2009 (AAPN) menyaksikan agensi kami dpt TOP GROUP IN PRUDENTIAL (kategory UNIT MANAGER dimana sampai skrg masih lg ditangga pertama).... alhamdullilah aku IN THE RIGHT AGENCY ketika memulakan langkah dlm industry ini...kata2 EN. OSMAN "past thing doesn't determine future success..." menggerakkan lg langkah2 seterusnya utk meneruskan perjuangan dlm bidang yg agak mencabar ini...alhamdullilah sokongan suami sebagai NADI utk aku terus bertahan dan terus bertahan...

LUCKY DRAW mercedes E Class...sib baik tk dpt....


aku bersama TOP AGENT dr SIBU,SARAWAK...dh pangkat nenek pon bole jadi top agent...tabikkkk....


bersama adik ipar aku ADI...bakal UNIT MANAGER JAN 2010...good luck dr kaklong.......



adik ipar aku lg DIN pon bakal UNIT MANAGER thn tak tau bile heheheheh :P.........



my group yg happening.....


Friday, 1-May-2009 15:35 Email | Share | | Bookmark
STARCRUISES (Libra) Trip to Phuket&Singapore

 
time kasih abg izin baya becuti kali kedua naik starcruse
kt area pool
View all 43 photos...
Alhamdullilah syukur ke hadrat Allah Taala..dikala aku baru setahun jagung dlm industry ni....ade la achivement yg aku dpt walaupon tk byk....second achivement aku sekali lagi qualified naik starcruise LIBRA...tapi starcruise kali ni kecik sket compare yg aku penah naik sebelum ni starcruise VIRGO...pecaya tk pecaya thn 2008 aku dianugerahkan percutian 2 kali naik starcruise...satu penghargaan yg tk penah aku impikan...disebalik kerja keras aku tak sampai setahun, aku di reward..time kasih PRUDENTIAL...pelayaran kali ni starcruise LIBRA membawa kami ke Phuket&Singapore.... excited aku utk percutian kali tk lah sehebat excited aku masa first time aku qualified utk starcruise VIRGO...sbb dh kali kedua kot...masa trip ni perut pon dh makin besar yela ngandung 7 bln...walaupon agak risau tapi aku rase sayang tak amik trip ni sbb FREE tu yg penting...sememangnye trip ni bg aku rest tanpa gangguan...paling penting rest tanpa gangguan appointment hahaha...sbb hari2 kepala serabut kejar appointment...pelayaran ke phuket amik masa 1 hari dr port klang....so trip ni la bg aku rehat serehat rehatnyaa...legaa!!! trip kali ni sama je mcm trip sebelum ni cume kali ni aku dpt belayar ke singapore...tu yg buat aku excited sket...jom kite view gambar2 dlm niii....


kapal STARCRUISE LIBRA........



sekali lagi aku qualified utk naik starcruise....



gala dinner....



Monday, 10-Mar-2008 07:38 Email | Share | | Bookmark
STARCRUISES (Super Virgo) Trip to Phuket&Langkawi

Intro...

Failure doesn't mean - "You are a failure,"
It means - You have not succeeded.

Failure doesn't mean - "You accomplished nothing,"
It means - You have learned something.

Failure doesn't mean - "You have been a fool,"
It means - You had a lot of faith.

Failure doesn't mean - "You don't have it,"
It means - You were willing to try.

Failure doesn't mean - "You are inferior,"
It means - You are not perfect.

Failure doesn't mean - "You've wasted your life,"
It means - You have a reason to start afresh.

Failure doesn't mean - "You should give up,"
It means - "You must try harder.

Failure doesn't mean - "You'll never make it,"
It means - It will take a little longer.

Failure doesn't mean - "God has abandoned you,"
It means - God has a better way for you.


teringat aku memula menjejakkan kaki ke Al' Isra'...kata2 en.osman yg membakar semangat " i know u can do it baya...u have to penetrate the market... grab this challenge...starcruise is a must..." adoiiii bedesing telinga aku...bole ke aku buat?? ade 2 bln je lg nk reach target....tibe2 adi plak cabar "kak long...tkkan takleh dpt kot" adoi dorang ni betoi2 buat aku tensen....camana aku nk dpt??alhamdullilah detik besejarah 31 dec 2007 akhirnya membawa impian aku menjadi kenyatan apabila aku akhirnya sempat hantar proposal terakhir utk target terakhir 50K...dan mcmana hari2 terakhir 31 Dec 2007, aku mcm org gila kene sampuk...keje 50 kali ganda dr biase...dan berkat doa semua...akhirnya impian aku utk bercuti ke Phuket&Langkawi dgn STARCRUISE telah dimakbulkan Allah...dan sememangnya aku sgt bersyukur dgn sokongan keluarga terutama suami yg sgt supportive, tolak ansur yg menjadi penunggu setia Amirul....time kasih abg.....this is for you...also million thanks to my team IMPACT for giving me an energy....thanks to adi, reza, kak hajerah, en.azmi yg byk bg tunjuk ajar...guys, teruskan game marathon kite...jumpe di Gold Cost thn depan insyaallah...also thnks to everyone for supporting my career...thnk u so much....let's read our experience with SUPER VIRGO STAR CRUISES 4 days 3 nite in Phuket&Langkawi..


Day 1
kami bertolak dr rumah seawal 615 pg lepas suboh ..terus ke kl central... dr kl central amik komuter ke port klang amik ms sejam lamanya... smpt tetido dlm train...sampai komuter amik teksi ke terminal starcruse....caj teksi RM30 utk ke terminal starcruse..ms dlm setengah jam dr komuter ke starcruse terminal...chek in time 7-9 pagi...kapal bertolak pukul 11pg

elok2 sampai dh nmpk starcruse dr jauh...rase cam dh tk sabar nk jejak kaki utk julung2 kalinyee....



passenger tgh check in



sunguh2 terharu....group UNIT MANAGER pagi2 dah ade kt Port Klang hantar group kami yg qualified naik starcruise...time kasih pada En.Osman, En.Li, En.Rosli dan Shaharum....inilah tradisi sejak dulu dari unit2 manager utk bagi semangat kat anak2 buah yg baru seperti aku..En.osman sempat bisik kt aku "baya...it's a beginning..." adoi lg rase terharu....thnks en.osman...


lepas chek in..trus beratur utk naik ke kapal



sambil que..smpt snap starcruse dr luar..


tingat cite titanic...bot2 camni lah digunakan utk selamatkan penumpang dr karam....adeh serammmm...


lorong utk masuk ke kapal...ish excited betoi...


lepas beratur..kami diberi access card utk sebagai identification card...so dgn access card ni digunakan sebagai ganti cash money utk soping dlm kapal...nk masuk bilik pon kene swaip card ni


masuk aje kapal..trus snap depan terminal starcruse..so bermula lah perjalanan kami ke phuket&langkawi selama 4 hari 3 mlm....utk first trip kami dijangka sampai ke phuket pukul 9 pagi keesokan pg..skrg br kol 10...so 24 jam lg akan smpi ke sana....



lepas check in bilik....kami diberi briefing utk aktiviti2 dlm kapal...... dan navigator sebagai reference aktiviti kami di kapal...






list activity


abis je briefing..ni lah masanya nk ronda 1 kapal...sume deck kami explore...


swimming pool....





sambil mandi ade show.....





lepas ronda2...singgah kat deck 12 mediteranean terrace utk lunch....makanan sini non-halal..so mkn aje lah vegetarian wat lapik perut dulu... sbb kami diberi kupon ke restaurant TAJ utk halal food tp tkpe kupon sorang dpt 10 bile2 leh gi ade 3 mlm lg kt kapal heheheh...

restoran ni 6 kali mkn termasuk supper....so ms kt kapal ni mmg kenyang dgn mkn sbb kupon kt restoran lain pon dpt gak....so balik2 ulang alik ke restoran aje lah lepas penat join aktiviti dlm kapal...



kid's area



restoran ni kene byr...so kene la swaip access card starcruse



ptg sket..gi minum kt area pool kt deck 12...





ronda2 lg...



swimming pool utk kanak2 rebina..



tempat2 besantai smbil amik angin laut...masa ni kapal dah start mula bergerak....alaaa cam naik feri penang jee hehehehe



rupanya ada geng kami dari company lain yg sama2 ikut trip Star Cruise ni...



lobby





pemandangan pool di mlm hari...




Sunday, 9-Mar-2008 13:02 Email | Share | | Bookmark
Day 2 in Phuket, Thailand


utk ke phuket..kene turun ke deck 7 utk naik boat ke phuket.....

ape2 hal breakfast dulu..isi tong secukupnya sebelum travel ke phuket...


pukul 9pg..kapal dh selamat smpi ke phukett


pukul 11pg..kami naik bot utk ke jeti pulau phuket

bot yg bawak kami ke jeti


bot kami meninggalkan kapal utk ke phuket...




phuket dr jauh...


dah smpi phuket..kami turun di jeti


starcruse dr jauh


sambil tgu bas..begambar jap...kt sini ramai betoi mat salleh berjemur


actually sebelum naik starcruse..kami diberi option nak pilih pakej utk lawatan ke tmt2 menarik di phuket....tp kami amik pakej paling murah je RM65 sorang..yg lain sume RM100++ sorang...utk pakej ni...gi 2-3 tmt pastu free n easy kt patong beach...destinasi pertama..kami dibawa ke tmt jual kacang2...tk masuk pon tmt nih...amik gmbr kt luar jee


kami dibawa tmt diamond...dan tmt shoping souvenir..


shoping complex central festival....ade baju dan beg branded.....




tghari.. lunch di Thai Naan Restaurant










shopping lg...




deretan tut tut




tsunami evacuation route...


lepas penat bejalan....aku singgah mssagge satu bdn dgn hage 350 bath(RM35)....sedap betoi ilang penat...


dh nk senja di patong beach..starcruse kt blakang parking tgh laut....


mlm mmg happening di phuket


pukul 12 mlm last boat dari jeti ke kapal...tp kami balik awal ke kapal dlm pukul 9 sbb nk mkn free dlm kapal...kalu mkn kt phuket dah tentu kuar duit hehe

belakang tu cahaya2 happening kt phuket...pukul 2pg..kapal bertolak ke langkawi...



Saturday, 8-Mar-2008 00:21 Email | Share | | Bookmark
Day 3 in Langkawi, Kedah

pukull 9pg...kapal selamat berlaboh di jeti AWANA PORTO MALAI, LANGKAWI pemandangan2 dari atas deck 12...ms ni rase teruja dah... pemandangan yg sgt cantek...






setiap passenger mesti pakai sticker ms lawatan ke phuket&langkawi sebagai indentity utk pakej yg diambil dan ade reference nombo bas..kami dpt sticker wane kuning ke phuket&langkawi....utk ke langkawi kami naik bas no 20 mcm kt sticker nih..


36 bijik bas dah sedia menunggu kami utk jalan2 di langkawi....pakej kt sini termasuk hoping island yg berharga RM180 sorang....sume pakej ni dh booking awal2 tp disebabkan 2 bln lepas dh gi langkawi...so kami jalan2 shoping di Kuah Town dan shoping area kt underwaterworld


masa belaboh kt langkawi..tk yah naik bot sbb kapal berlaboh betoi2 kt tepi jeti...so turun dr jeti terus naik bas....ms turun dr kapal sempat snap gmbr2 kapal nih...besaq betoi....




dr dlm bas menuju ke underwaterworld..


depan underwaterworld


shoping di kuah town..ms ni borong coklat byk2 utk family...


ms utk berangkat utk pulang ke kl....kapal start belayar dlm pukul 6 ptg menuju ke terminal port klang..




Last day nite ade la dinner yg dipanggil GALA DINNER...diinner ni bersama dgn sume staf kapal termasuk la kapten yg dlm gmbr bwh ni...ms ni sume kene pakai smart2 dan cantik2 tp kami yg lom penah rase dinner ala2 diraja ni tekujat jap la sbb sume dress up cam artis...siap pakai high heel..yg laki pakai kot&tai...sume kene pakai formal...nasib baik kite beli sandle kt langkawi dan sempat beli suar kembang kt phuket..so rembat aje la yg bole pakai janji nmpk gi dinner hehe... cume rase frust sbb utk ke GALA DINNER rupenye kene booking awal sbb seat terhad..so first come first serve....dlm itenary dh inform....cume kami hanye dpt gi EVENING COCKTAIL aje...ok gak la tuh dpt jmpe kapten Very HappyVery Happy

ms ni EVENING COCKTAIL...ade fesyen show..mcm2 pesen dorang pakai kostium....tp tk smpt amik gmbr sbb ramai org....sempat snap gmbr model kt sebelah aku besama kapten kapal...tinggi betoi kapten ni...


kami dinner kt RESTORAN TAJ mlm tu...alhamdullilah makanan kt restoran ni pon sedap...2 kali tambah hehehe






[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net